ÅPEn dag på Mysebu

ÅPEn dag på Mysebu

Værgudene ikke bare hørte, men lyttet til våre formaninger og ønsketenkninger. Mysebu lå badet i sol og varme allerede på formiddagen, og skoleklasser fra Mysen videregående skole kom og fikk høre om og se hva som skjer på Mysebu, og hvordan livet på Mysebu kan være for en enslig mindreårig asylsøker.

Noen modige gutter og jenter fra Mysebu gikk også frem og fortalte om seg selv til de fremmøtte elevene, og én av dem beskrev fluktturen fra Eritrea til Norge.

%c3%85pen dag 1

Mens elever og lærere fra Mysen Vgs takket for seg, var det på tide å gjøre seg klar for neste post på programmet. Med grillen tent og grillmestere utnevnt, ble et lam spiddet i full spagat festet til det snurrende grillspydet. Marinaden som ble penslet på fikk det allerede fristende lammet til å dufte enda deiligere, og flere og flere ansatte og beboere gikk etter hvert rundt med vann i munnen. Når det attpåtil kom afghansk mat på bordet, kunne magerumlingen nesten høres helt ned til togstasjonen.

%c3%85pen dag 2

Dagene før hadde ansatte og beboere gjort en stor jobb med å få opp et flott banner som ønsket gjestene velkommen, etter hvert som de tikket inn da klokken nærmet seg fem.

Da køen til grillmaten hadde minket slik at flertallet av oppmøtet ikke stod i kø, entret en av Mysens store trubadursønner, Erik Hageler, scenen. Han avsluttet opptredenen sin med en bluegrassversjon av Lille Måltrost(?), og etter hvert begynte publikum også å myke opp (kan det ha noe med maten å gjøre?). Nestemann på scenen var Marthe Elise Volden, en lokal jente som framførte tre sanger, og imponerte med sin vakre, nydelige stemme. Hun avsluttet med en cover av CC Cowboys som fikk deler av publikum til å måpe av beundring. Neste gruppe som stod på scenen var to lokale jenter, som på piano og med stemmeprakt framførte en låt av Rihanna på et nydelig vis. Et bidrag fra en ansatt med kassegitar var også på programmet.

%c3%85pen dag 3

Det store hakesleppet kom likevel som ekstranummer. En kurder fra et annet mottak tok mikrofonen, og overbeviste med et enormt talent for rap. Selv om de fleste ikke forstod et ord av hva han rappet om, satt de og gynget med takten og applausen var øredøvende. Han karen kan ha en stor framtid som musiker hvis han fortsetter å rappe. Det var rett og slett hinsides!

Underholdningen ble avsluttet med attandans, som seg hør og bør gjøres på Mysebu, også til stor applaus hos de fremmøtte.


%c3%85pen dag 4

Mørket begynte omsider å sige på, og sommernatten nærmet seg. Menneskene var forsynte og fornøyde, og det kan tenkes at flere enn beboerne la seg med gode opplevelser og god musikk i bakhodet.

%c3%85pen dag 5

 

 
 
Styreleder:
Morten Jørgensen
jorgensen@linkmottak.no
+ 47 95 94 09 95
73 18 61 00
61 16 24 60
70 00 96 90
45 96 89 73
69 89 90 40
47 93 84 00
47 87 60 60
48 84 93 00
Daglig leder:
Hallstein Saunes
hallstein@linkmottak.no
+ 47 48 89 85 48
LINK AS
Postboks 527
4665 Kristiansand

ORG.NR. 880 403 982
Følg oss
KONTAKT DRIFTSOPERATØR
Vi støtter
KONTAKT VÅRE MOTTAK