50 års dagen til Nigeria feiret på Røde Kors

50 års dagen til Nigeria feiret på Røde Kors

- Nigeria er femti år. Vi nigerianere i Volda vil gratulere våre brødre og søstre i diasporaen og hjemme i Nigeria, og vil også sende våre tanker til de som kjemper for en bedre framtid i vårt land. Slik åpnet Angus, en nigeriansk asylsøker, arrangementet på Røde Kors.

Nigeria-festen, som ble arrangert av de nigerianske beboerne ved mottaket, motttaket i Volda og beboerrådet på mottaket, var en stor suksess: Gjester og en representanter fra Volda kommune var på plass, i tillegg til pastor ved Eben Eser, en representant for Høyskolen i Volda, norske studenter, lokale voldinger, flyktninger og asylsøkere. Salen på Røde Kors var full av folk som ønsket å markere Nigeria-dagen. Dette satt de nigerianske asylsøkerne ved mottaket stor pris på.

- Jeg er overveldet, sier en åpenbart beveget Valentine. Han er en av fem nigerianske asylsøkere som bor i Volda, og venter på svar på sin asylsøknad. Valentine inviterer pastoren fra Eben Eser: Med lukkede øyne og høy, sikker stemme ber pastoren for Nigeria. Han står i midten av rommet og åpner begge hendene opp til himmelen. Etter en informativ og interessant presentasjon av Nigeria, er det tid for musikk; da står tre flotte jenter og danser ivrig til sangen "Waka Waka; this time for Africa". Dansen blir fulgt av en morsom og underholdende "stunt" av Maurice, en velkjent kongolesisk asylsøker.

Nigeria er Afrikas mest folkerike land, med over 150 millioner beboere. Vesten ser på Nigeria som et demokratisk og trygt land, noe som gjør det svært vanskelig for nigerianere å få asyl i Europa. Dette skaper frustrasjon blant nigerianere, som mener at situasjonen i det afrikanske landet er langt fra trygg og sikker. De mener økonomien er styrt av en liten mektig gruppe i regjeringen, og at fattigdommen er et nasjonalt problem.

Gjestene på festen er fornøyd med et velorganisert og flott arrangement, og fikk smake på ekte, tradisjonell nigeriansk mat. Vertene står stolt ved bordet der maten blir servert, og forklarer gjerne hva slags retter som blir servert.

- Maten smaker enda bedre i Nigeria, sier Angus, og jeg drømmer om å få muligheten til å spise min favoritt middag i min landsby i Nigeria en dag. Han tenker litt, og legger til: Men jeg håper virkelig at det vil skje i et fredelig og trygt Nigeria.

 
 
Styreleder:
Morten Jørgensen
jorgensen@linkmottak.no
+ 47 95 94 09 95
73 18 61 00
61 16 24 60
70 00 96 90
45 96 89 73
69 89 90 40
47 93 84 00
47 87 60 60
48 84 93 00
Daglig leder:
Hallstein Saunes
hallstein@linkmottak.no
+ 47 48 89 85 48
LINK AS
Postboks 527
4665 Kristiansand

ORG.NR. 880 403 982
Følg oss
KONTAKT DRIFTSOPERATØR
Vi støtter
KONTAKT VÅRE MOTTAK