Dagen da det meste gikk galt på Toten mottak

Dagen da det meste gikk galt på Toten mottak

Vi følte oss godt forberedt, vi hadde sjekket barneseter, levert ut innbydelser og forberedt barna. Og da klokka nærmet seg avreise fant vi fram setene og gjorde oss klare. Men, hvor var bilen? Oi, hadde vaktmesteren misforstått oss? Jada, aldri har ventetiden vært lengre men noe forsinket kom vi oss av gårde.
 
Vel framme ved første hentested stod det to spente barn og ventet. Inn i bilen, godteri i sekken og veldig klare for «Jul i Flåklypa». Opp i seter og latter og sang! Men hvorfor var setet så trangt??? Vi fikk fort erfare at seter tiltenkt barn opp til fire år, absolutt ikke passer en fireåring. Gode råd ble dyre, men vi plasserte de to barna i passende seter og kjørte tilbake til kontoret etter større seter for resten. Phu, nå begynte tiden å bli knapp. Hvordan skulle vi rekke dette? Hmmmm, vi ringer og forklarer situasjonen og hører om vi får reservert billetter?
 
Vel framme ved andre hentested ventet det to nye spente barn, inn i bilen og tut og kjør. En kjører og synger, og en leter opp nummeret til kinoen. Men, tanken var god den, men å finne telefonnummer til kinoen var ikke lett. Etter en halv time med forsøk måtte vi gi opp, og vi var framme ved tredje og siste hentested. Sistemann hoppet lykkelig inn i bilen. Men vi måtte nå innse at slaget var tapt, vi var en halv times kjøring unna kinoen, og filmen startet om 20 minutter. Her måtte det alternativ tenkning til!
 
Planen ble hjemmekino! Vi dro hjem til en ansatt, rotet i alle barnefilmene der, og hadde et demokratisk valg på hvilke film som skulle ses. Valget falt på «biler». Vi benket oss i sofaen med popcorn, etter at de hadde jaktet på både kattene og hundene i huset. Nå var vi klare for å se film! Film er jammen meg spennende; for noen i tre minutter og for andre i en og en halv time. Man skal ikke klage på aktivitetsnivået i alle fall ;) Noen så på film stående på hodet i sofaen, noen lå under bordet og noen satt helt paralysert av filmen. Det var jo så mye spennende en kan finne på når en er uten mamma og på nytt sted!
 
 Etter en stund kom mannen i huset hjem også, JIPPI!!!! Det skjedde noe med de fleste barna, nå skulle det herjes! De ble slengt rundt i armer og ben og klatret i armer og hengte rundt halsen og herjet som bare det. Helt innntil gamlefar ble sliten, da var det kamp om å sitte å fanget. For en herlig stund! Etter to timer med masse aktivitet, film, leking og utforskning stablet vi alle tilbake i bilen og vendte slitne og leie hjem til mammaer. Hva gjør det vel om det går så på tvers for de ansatte når det resulterer i en så fin kveld for barna.

 
 
Styreleder:
Morten Jørgensen
jorgensen@linkmottak.no
+ 47 95 94 09 95
73 18 61 00
61 16 24 60
70 00 96 90
45 96 89 73
69 89 90 40
47 93 84 00
47 87 60 60
48 84 93 00
Daglig leder:
Hallstein Saunes
hallstein@linkmottak.no
+ 47 48 89 85 48
LINK AS
Postboks 527
4665 Kristiansand

ORG.NR. 880 403 982
Følg oss
KONTAKT DRIFTSOPERATØR
Vi støtter
KONTAKT VÅRE MOTTAK