Det står til liv - også på Vestnes

Det står til liv - også på Vestnes

Like over sommeren ble alle barnefamiliene invitert til en hyggelig og framfor alt morsom tur til en lokal hesteeier. Et flott opplegg ble presentert familiene, der det ble heste- og ponniridning i tillegg til forfriskninger innimellom. Barn og hest er en uslåelig kombinasjon, men også noen av mødrene stod ikke tilbake for sine barn og fikk være lokale 'cowboyer' for en stakket stund.

Fotballcup

Vestnes mottak var vertskap for ti lag fra hele fylket. I to innledende grupper ble det spilt enkelt serie, og det var veldig lite å utsette på innsatsvilje, kampinnstilling og prestasjonsnivå hos asylantene bosatt i Volda, Ulsteinvik, Ålesund, Molde, Tingvoll og Vestnes. Selv om ikke alle laga makta å gå seirende ut av duellene, såg det ikke ut til å legge noen demper på stemningen. Etter de innledende kampene var det servering av drikke og mat, før selve finalerundene starta.

Etter at semifinalene var unnagjort, var det klart at Volda og hjemmelaget Vestnes sine 1. lag møttes i finalen. Der viste vertskapet seg som de klart sterkeste og gikk av med seieren. Kvaliteten på den fotballen som ble vist var upåklagelig, og man var skjønt enige om at disse laga enkelt ville ha hevda seg litt oppe i det norske divisjonssystemet om de hadde fått den sjansen.

Feiring av Id

Tradisjonen tro ble Id feira på behørig måte ved mottaket. Det var stelt i stand en stor fest, masser av god mat og drikke, og selv om Id er en av muslimenes store høytider, var det feiring blant alle på mottaket. En slik måte å kunne markere hverandres høytider på, virker helt utvilsomt inkluderende, og årets fest var mer som et manifest på dette.

Ungdomstreff

Når ungdommene har hatt runder med obligatorisk informasjon, har dette blitt kombinert med sosiale aktiviteter også. Den største happeningen var i november, der det ble lagt opp til storstilt matlaging og svømmeundervisning mellom info-øktene. Velsmakende kylling-taco slo godt an, og i svømmehallen var det opp til flere av ungdommene som fikk godt tak på svømminga si under kyndig veiledning.

Mangfoldsmarked

I Vestnes er det hvert ������������r i november et marked i idrettshallen hvor 'hele verden' skal vises. I og med at det i kommunen bor veldig mange fra andre kulturer, er dette markedet populært og godt besøkt. Også representanter fra vårt mottak stilte opp med stands, blant andre unge afghanere med matsalg og danseoppvisning. Andre som slo ut håret, bokstavelig talt, var en del afrikanske kvinner som fletta hår. Dette var mektig populært. Atter andre igjen laga til og solgte mat inspirert fra sine hjemland, blant disse flere fra vest-afrikanske land og Midt-Østen.

Førjulsmoro

Like etter at butikkene var blitt festpynta fram mot julehøytiden, innbød mottaket alle voksne beboere til busstur til Moa shoppingsenter like utenfor Ålesund. Men det var ikke bare shopping som stod i sentrum, her ble det også gitt anledning til å velge mellom aktiviteter som bowling og svømming. Litt ekstra julegodt ble det også gitt sjansen til å få kjøpt seg.

Vinterfest

Med mange religioner miksa i samme mottak, har det blitt tradisjon i Vestnes mottak å arrangere en vinterfest i stedet for ren advents- eller julefest. Årets opplegg innebar servering av risengrynsgraut, selvbakte lefser, sangunder-holdning samt gang rundt juletreet. Og til tross for at opp til fire religioner er representert blant mottakets 'residenter', var besøket av Julenissen veldig populært. De av mottakets beboere som på forskjellige måter bidrar med dugnadsjobbing -som tolker, plenklippere, renholdere med mere- fikk også sine påskjønnelser og stor applaus. Med gaver fra lokale organisasjoner i tillegg, ble det en kosefest uten like, og en fin avrunding av høstsemesteret på mottaket.

Julelåven

For de aller minste og deres foreldre ble det en skikkelig flott avrunding av førjulstida gjennom besøket til den berømte og svært populære Julelåven på Øverås. Der tok sjefsnisse Sivert i mot nærmere 50 store og små, og aktivitetene i låven - med hopping i høyet, nissebesøk og ei lita matøkt som sentrale moment- vil dette helt sikkert være noe som både guttene, jentene og deres foreldre vil huske for ettertiden.

Romjulsmoro

Mens nordmenn koste seg i juledagene, fikk de som ville det av mottakets beboere, anledning til å dra på aktivitetsdag til svømmehallen i Tomrefjord. Der ble det god tid til både bading, svømming og badstu, og i pausene ble det servert frukt, kjeks og saft, noe som var populært. Mot slutten av besøket i bassenget, skulle det spilles vannpolo, men dette gikk nok mer eller mindre over til å bli undervannsrugby, uten at noen led overlast. Veldig moro for alle som var med, også for dem som i dagene etterpå slet med kloremerker og blåflekker.

Molde-besøk

For å avrunde jula og feire nytt��rets komme, ble alle barnefamiliene ved Vestnes mottak invitert til Molde av den lokale Røde Kors-foreningen. Fra oss reiste hele 52 personer over fjorden, og opplegget ved Hotel Alexandra i Molde var utsøkt. God mat og drikke, masser av underholdning og høyt støynivå var av ingrediensene. Hvert enkelt barn fikk også en frukt- og godterigave fra Røde Kors, pluss at det i tillegg ble gitt et gavekort til hver enkelt.

Med disse siste aktivitetene er både jul og nyttår behørig markert, og nå står et klart og rent 2012 for døra med de muligheter det kan gi.

 
 
Styreleder:
Morten Jørgensen
jorgensen@linkmottak.no
+ 47 95 94 09 95
73 18 61 00
61 16 24 60
70 00 96 90
45 96 89 73
69 89 90 40
47 93 84 00
47 87 60 60
48 84 93 00
Daglig leder:
Hallstein Saunes
hallstein@linkmottak.no
+ 47 48 89 85 48
LINK AS
Postboks 527
4665 Kristiansand

ORG.NR. 880 403 982
Følg oss
KONTAKT DRIFTSOPERATØR
Vi støtter
KONTAKT VÅRE MOTTAK