En aktiv gjeng i Volda

En aktiv gjeng i Volda

Denne høsten har Volda mottak, i samarbeid med flere eksterne aktører, hatt mye aktivitet ved mottaket.

Grunnet sprengt kapasitet ved Ressurssenteret på Hareid, har vi en stor gruppe beboere som ikke får startet skolegang før tre mnd etter ankomst. Vi tenker at det er ekstra viktig å kunne tilby noe til denne gruppen. Forebygging av brakke- og sovesyke!

Vi har godt oppmøte på de faste aktivitetene: fotball- og volleyball-treningene er fullbooket, svømmetidene benyttes flittig (både damene og mennene), og med litt ekstra innsats har vi også fått oppmøte på dametrim.

16 beboere deltar på svømmekurs i regi av VTI, så nå blir det tryggere dersom noen skulle ønske å utfordre Voldsfjorden igjen…… ;-)

I tillegg har vi en gjeng som deltar på Bra Mat kurs i regi av helse-stasjonen, med annenhver gang teori og praksis.

Forrige helsemodul foregikk på kjøkkenet til fotballgruppen (VTI-klubbhuset). Helsesøster og ansatt ved mottaket arrangerte "Sunn lunsj" for 20 beboere, hvor en av oppgavene var brødbaking. Vi sto for innkjøp av frukt, grønt og nøkkelhullprodukt av diverse slag. Dette med stor suksess og mye humor fra engasjerte kvinner og menn, nam !

I samarbeid med studenter ved musikklinjen på høyskolen, ble det arrangert musikkuke for barna ved mottaket. Denne ble avsluttet med en flott konsert for foreldre og mottaksansatte, hvor svært stolte barn tok oss med inn i en verden av blokkfløyte, gitarsolo, rapping, sang, ulike trommeinnslag og mer, imponerende!

Fredag 9. november: festdag!! Feiring av ID, med stort arrangement på Øvretun. Førsteinntrykket var at beboerne hadde lært litt for mye om "sunnmørsk kakebord", overflod! Men med 70-80 gjester, forsvant den spennende maten fort. Ei kjekk feiring, med gjester både fra ulike kommunekontor, og studenter fra høyskolen.

Etter å ha flyttet rundt på bakterier og hybelkaniner i lang tid, fikk vi forrige uke lære hvordan vi faktisk dreper de! Feels good!!! Eier av RG rengjøring i Volda kom og holdt rengjøringskurs for både beboere og et par mottaks-ansatte. Tidsrammen ble sprengt grunnet mange spørsm��l. Og latteren satt løst både hos kursholder og oss, etter hvert som alle feilene kom frem fra kriker og kroker (bokstavelig talt)….. Vi deler gjerne:

- Gulvvask; vask først ut med veggen

- Spray nedenfra (på speil, dører, kjøkkeninnredning, dusjkabinett etc)

- Grønnsåpe er fy!

- Ikke bruk glohett vann, max lunka…..

Ingen vits å protestere, siden han demonstrerte/illustrerte, med uomtvistelig resultat!!!

En spennende og aktiv høst! Vi gleder oss til en like aktiv vinter! :-) Takk til alle som har medvirket!

 
 
Styreleder:
Morten Jørgensen
jorgensen@linkmottak.no
+ 47 95 94 09 95
73 18 61 00
61 16 24 60
70 00 96 90
45 96 89 73
69 89 90 40
47 93 84 00
47 87 60 60
48 84 93 00
Daglig leder:
Hallstein Saunes
hallstein@linkmottak.no
+ 47 48 89 85 48
LINK AS
Postboks 527
4665 Kristiansand

ORG.NR. 880 403 982
Følg oss
KONTAKT DRIFTSOPERATØR
Vi støtter
KONTAKT VÅRE MOTTAK