En annerledes dag i informasjonsprogrammet

En annerledes dag i informasjonsprogrammet

På Onkels gård ble vi møtt av Hege og Geir som driver gården. De driver med avlastning, helgeleirer og masse aktiviteter både for vanskeligstilte barn og andre som ønsker det. De baserer seg mye på frivillig arbeid, og har en stor gård med mange forskjellige dyr som folk kan hilse på.
 
Vi startet besøket med å gå inn i fjøset for å hilse på dyrene. Mange hester/fjordinger, esel, gris, ponni, kanin og alpakka. Spennende med så sosialiserte dyr! Etter å ha hilst på dyrene gikk vi ut og spiste pepper-kaker og drakk gløgg. Dette var nytt og spennende, og falt godt i smak. Mens vi koste oss kom hestene ferdig salet ut. Nå var det klart for ridning og kjøring med hest og vogn i skogen. Stemningen var høy og alle fikk prøve seg. Spente beboere klatret opp på hester eller opp i vogna - dette var stas.  Mens vi red kom også geita Tott ut i bånd. Men han var mer opptatt av bror Knoll som var igjen i bingen, ikke så spennende med nye folk da…
 
Etter ridning og kjøring med vogn i skogen gikk vi inn i hovedhuset. Vi samlet oss rundt langbord og fikk servert grøt. Først måtte det til en liten leksjon om hvordan vi spiser grøt: først smør i midten, så sukker og kanel rundt. Litt nøling var det før de tok første smaken, men jammen meg var det godt! Det ble pratet livlig rundt bordet, mens to små nissekledde hundefrøkner gikk rundt og undret seg over hvem alle disse var. Etter maten fortalte Hege litt om hva de driver med på gården, og vi så en liten film. Siden alle da var mette og varme gikk vi ut igjen og hilste på gårdens største hund, en diger bamse på 80 kg. Noen få var tøffe og hilste på, mens andre holdt veldig avstand.
 
Etter alt vi hadde opplevd kom turen til det store høydepunktet. Alle ble ført inn i låven og inn i et eget rom. I rommet var det litt høy, en ekte cowboy-vogn og et juletre. Hege fortalte at det skjer ting på låven om natta, og at dyrene er gode og runde selv om hun ikke gir de for mye mat. Så hun mistenker at det bor en nisse på låven som hjelper til. Hun fikk alle til å være med og rope på julenissen, og selv om det bare var voksne med så var entusiasmen stor. Og jammen fikk vi ikke vekt nissen som lå og sov i cowboyvogna. Og de som tror at unger blir glade når de ser nissen, så skulle de vært med og sett hvordan reaksjonen i dette rommet var. Latter og glede fylte rommet, og mange var framme og hilste og tok bilder sammen med nissen. Nissen var en artig fyr som snakket toten-engelsk og ga ut pakker. Men regelen var slik at de måtte takke pent og gi nissen en klem. På tur gikk de fram og fikk sin pakke, stemningen i rommet var magisk. Dette var gøy!

Etter at nissen gikk og la seg igjen var det på tide å vende nesa hjem. Tilbakemeldingene fra turen var overveldende, mange takket mens andre ønsket seg fler sånne dager. En stor takk til Hege og Geir som tok oss imot på julebesøk!

onkels g%c3%a5rd2  onkels g%c3%a5rd3

onkels g%c3%a5rd4   onkels g%c3%a5rd5

onkels g%c3%a5rd6   onkels g%c3%a5rd7

 
 
Styreleder:
Morten Jørgensen
jorgensen@linkmottak.no
+ 47 95 94 09 95
73 18 61 00
61 16 24 60
70 00 96 90
45 96 89 73
69 89 90 40
47 93 84 00
47 87 60 60
48 84 93 00
Daglig leder:
Hallstein Saunes
hallstein@linkmottak.no
+ 47 48 89 85 48
LINK AS
Postboks 527
4665 Kristiansand

ORG.NR. 880 403 982
Følg oss
KONTAKT DRIFTSOPERATØR
Vi støtter
KONTAKT VÅRE MOTTAK