Fikk sponset landeveissykkel

Fikk sponset landeveissykkel

- For meg er dette den vakreste gaven, forteller Yousef med et stor smil. Han holder en helt ny sykkel som Tikkio sponset han med, samt at han mottok en del sykkelutstyr fra G-sport Ørsta.  Kjetil Aarseth, leder i tikkio, forteller at det er flott å kunne bidra til slike formål.

Yousef forteller at han trente nesten hver dag tidligere, men at han ikke har syklet siden han forlot Syria i 2012.  Der syklet han for et lag som het Shabibat Hama, og de deltok i flere konkurranser. Laget han syklet med har også måttet slutte på grunn av situasjonen i hjemlandet.

- Jeg har helt siden jeg var liten likt å sykle, og da ønsket jeg å bli verdensmester. Det har jeg fortsatt en drøm om, og nå som jeg har egen sykkel er det lettere å jobbe for drømmen. Jeg føler meg heldig.

Yousef forteller at det ikke er så mange som driver med sykling i Syria, men han nevner at det er noen som har gjort det bra internasjonalt. – De er mine forbilder. Med et stort glis sier han at hans mål er å bli en kjent syklist og bringe det norske og det syriske navn frem i sykkelsporten.
- Jeg skal trene masse og gjøre hans beste og så håper jeg at jeg finner et lag eller en trener som kan hjelpe meg videre. Og med egen sykkel er det nå lettere å få trent.

Sykkelen ble hentet på Gsport i Ørsta denne uka, og jomfruturen gikk fra Ørsta sentrum og tilbake til Volda, omkranset av fjord, fjell og blå himmel.

Når ut til folk med Facebook

Facebook er en utrolig fin måte å nå ut til folk på, og det er denne sykkelen et bevis på. Mottaket la ut en forespørsel om noen hadde en landeveissykkel til salgs til en syrisk mann som hadde drevet aktivt med sykling i hjemlandet. Etter en halv dag hadde mottaket tilbud om å kjøpe mange brukte sykler, før en melding fra Tikkio kom inn. Der sto det at de ville sponse Yousef med en helt ny sykkel, og G-sport Ørsta ville sponse han med hjelm, pedaler, sko og sykkellås. Kjetil Aarseth, leder i tikkio, forteller at det er flott å kunne bidra.

Glade når beboerne kan fortsette med sine interesser

De ansatte på mottaket synes det er ekstra gøy når de som har en spesiell interesse får muligheten til å drive med det her i Volda. Det er også en unik mulighet til å bli kjent med lokale nordmenn, da en deler en felles interesse. For eksempel har mottaket et medlem i en sjakklubb, en salsainstruktør som er med i en danseklubb, en sykkelreperatør har fått utstyr og fikser nå sykler for mottaket og evt andre, vi hadde en løper som deltok på løpestevner og nå en syklist som nok blir mye ute å se på landeveiene. Yousef har allerede blitt med en gjeng på sykkeltur.

- Jeg er trist for at jeg har vært så lenge borte fra sykkelen, men jeg er veldig glad nå som jeg kan starte å sykle igjen.

Yousef er en av mange beboere som venter på asylintervju hos UDI, nå vet i hvert fall Yousef hva han skal fylle ventetiden sin med!

yousef sol   yousef sponsor

yousef sykler 2   yousefportrett


 

 
 
Styreleder:
Morten Jørgensen
jorgensen@linkmottak.no
+ 47 95 94 09 95
73 18 61 00
61 16 24 60
70 00 96 90
45 96 89 73
69 89 90 40
47 93 84 00
47 87 60 60
48 84 93 00
Daglig leder:
Hallstein Saunes
hallstein@linkmottak.no
+ 47 48 89 85 48
LINK AS
Postboks 527
4665 Kristiansand

ORG.NR. 880 403 982
Følg oss
KONTAKT DRIFTSOPERATØR
Vi støtter
KONTAKT VÅRE MOTTAK