Fotballavslutning med Vålerenga

De siste 2 årene har Torshov transitt hatt et fint samarbeid med Vålerenga der klubben har arrangert fotballtrening for beboerne våre. Disse treningene har vært arrangert ved at mottaket sender en gruppe på 16 personer opp til Valhall Arena. Der blir de møtt av fotballtrenere som Vålerenga stiller til disposisjon. Beboerne våre får en god økt på ca 90 minutter med lek og moro. På sommeren er de ute, mens på vinteren foregår treningen inne i Valhall Arena på kunstgress, noe som gjør at tilbudet er like attraktivt og populært hver gang. Påmeldingslistene til denne aktiviteten er alltid full. Vi har en gang sendt hele 32 personer på trening.

Som en liten markering mot slutten av året ble vi invitert av Vålerenga mot Rasisme til en liten avslutning på det fine året. Vi ble invitert med ut på pizza, og på ishockey kamp for å se Vålerenga Hockey i Get-ligaen.

Da vi kom til det avtalte møtestedet der vi skulle spise pizza, møtte vi også en annen gruppe som er involvert i et av Vålerenga´s mange samfunns-prosjekter, Jobbsjansen. Jobbsjansen er et arbeidstreningsprogram for ungdom i alderen 17 - 25 år som av ulike årsaker står utenfor arbeidslivet. Prosjektet tar sikte på å gi ungdom fra Oslo og Akershus arbeidstrening i Vålerenga Fotball og hos utvalgte samarbeidspartnere. Målet er at alle ungdommene får seg jobb hos samarbeidspartnerne etter en arbeidstrening på ca. 5 måneder. Dette tilbudet har de også for minoritetskvinner og tidligere rusmisbrukere av begge kjønn.

En av guttene fra Jobbsjansen, en 18 år gammel gutt, med bakgrunn fra Somalia, fikk en utfordring fra lederne om å fortelle våre beboere litt om Jobbsjansen. Den utfordringen tok han på strak arm, og brukte god tid ved hvert bord for å fortelle om seg selv og litt om sin bakgrunn og hva Jobb-sjansen har gjort for han. En veldig positiv opplevelse for alle sammen.

Etter at pizzaen var fortært, var vi klare for kamp. Vi gikk samlet bort til Jordal Amfi der kampen skulle spilles. Med måpende fjes kom beboerne inn i den store hallen, med høy musikk, masse lys og ca 2.500 tilskuere. Kampen var toppoppgjøret i norsk ishockey mellom serieleder og serietoer, Vålerenga mot fjorårsvinner Stavanger Oilers. Dette var en idrett våre beboere KUN hadde sett på tv, så dette var veldig spennende. Engasjementet under kampen var stort, med jubling og tilsvarende mye buing på motstanderne fra Stavanger. Latteren satt løst og smilene var brede. Samtalene fløt mellom ungdommene fra Jobbsjansen og beboerne fra Torshov.

Kampen endte med 4-3 seier til Vålerenga, noe beboerne viste stor glede over. Etter kampen fortalte beboerne at dette var noe av det morsomste de har gjort på lang, lang tid. Og at det var en fantastisk opplevelse.

Torshov transitt vil takke Vålerenga og Jobbsjansen for en strålende kveld, og ser frem mot et godt samarbeid videre.

 
 
Styreleder:
Morten Jørgensen
jorgensen@linkmottak.no
+ 47 95 94 09 95
73 18 61 00
61 16 24 60
70 00 96 90
45 96 89 73
69 89 90 40
47 93 84 00
47 87 60 60
48 84 93 00
Daglig leder:
Hallstein Saunes
hallstein@linkmottak.no
+ 47 48 89 85 48
LINK AS
Postboks 527
4665 Kristiansand

ORG.NR. 880 403 982
Følg oss
KONTAKT DRIFTSOPERATØR
Vi støtter
KONTAKT VÅRE MOTTAK