Jula på Torshov transittmottak

Jula på Torshov transittmottak

De ansatte på Torshov har stått på for å gi beboerne på mottaket en fin julefeiring. Det var viktig for alle på mottaket å skape en høytid der alle følte seg inkludert i feiringen. I informasjonsmøtene før jul snakket vi om jule-feiringen og hvorfor vi ønsket at vi alle skulle delta i feiringen.

Julestemningen inntok mottaket den dagen vi pyntet juletrærne på tv-stuene. Røde Kors var på mottaket og tok del i aktiviteten. Røde Kors hadde også tatt med gaver til barna på mottaket. Mange andre snille enkelt-personer og organisasjoner harogså donert gaver til barna på mottaket. Stor takk til alle som gjorde at hvert barn fikk to gaver under juletreet. Det ble sannelig satt pris på av barna og deres foreldre.

24. desember startet dagen med barne- tv på morgenen. Vi skapte et "koserom" på informasjonsrommet der barna fikk pepperkaker, saft og frukt. Etter middag ble julegavene til barna delt ut. Gleden spredte seg raskt utover rommet og lydnivået ble muntrere for hver pakke som ble åpnet. Foreldrene gledet seg også, og mens barna lekte med gavene de hadde fått kunne foreldrene kose seg med kaker og søtsaker. Dans og musikk er en viktig del av enhver sammenkomst på mottaket og julen er intet unntak, og det ble en flott juleaften på toppen av Torshovdalen.

Første juledag var en rolig dag på mottaket. Mange beboere hadde benyttet seg av anledningen for å besøke familie og venner ettersom det var mulig å søke om permisjon. Dette bidro til en roligere stemning, derfor var det desto viktigere å sørge for at de som ikke har noen å besøke ble ivaretatt. Vi hadde jobbet ekstra for å skaffe filmer fra hjemlandet til alle nasjonaitetsgruppene på mottaket. Beboerne ga utrykk for stor takknemlighet over den ekstra innsatsen, og trivselen var stor. Andre juledag startet med barnestund på morgenen. På ettermiddagen ble det arrangert billiardturnering. Svært populært blant de mannelige beboerne, og over 30 voksne deltok i turneringen. I romjula fortsatte vi med mange aktiviteter. Barna deltok på kreative aktiviteter. De ansatte hadde laget en plan hvor de skulle lage pynt sammen med barna. Redd Barna hadde også donert julekalendre som skulle monteres. Det ble utdelt premier for den mest kreative julepynten. Det vil si at alle barna fikk premie.

Nyttårsaften ble feiret i felleskap. Vi hadde godteri og snacks å by på. Vi forsøkte å skape en lun stemning i tv-stua med musikk og dans. Kvelden ble avsluttet med tur til Torshovparken for å se på fyrverkeriet. Det var en fin opplevelse.

 
 
Styreleder:
Morten Jørgensen
jorgensen@linkmottak.no
+ 47 95 94 09 95
73 18 61 00
61 16 24 60
70 00 96 90
45 96 89 73
69 89 90 40
47 93 84 00
47 87 60 60
48 84 93 00
Daglig leder:
Hallstein Saunes
hallstein@linkmottak.no
+ 47 48 89 85 48
LINK AS
Postboks 527
4665 Kristiansand

ORG.NR. 880 403 982
Følg oss
KONTAKT DRIFTSOPERATØR
Vi støtter
KONTAKT VÅRE MOTTAK