Julehilsen fra Toten

Julehilsen fra Toten

Jula nærmer seg og alle hjerter gleder seg :-) Desember har vært en travel måned på mottaket, vi har hatt mange aktiviteteter for liten og stor...

Vi startet med kurs for foreldre i Norge med familier fra Irak og Iran. Kurset ble gjennomført over tre dager og var en noe forkortet versjon av dialog-basert foreldrekurs. Vi fikk god tilbakemelding fra fornøyde foreldre. Dette er det andre kurset i år og vi opplever at det er vellykket og vil gjerne gjenta det til neste år også.

Tidllig i desember sendte vi en buss med ivrige fotballspillere på fotballcup på Moelv sammen med 5 andre mottak. Tilsammen 7 lag konkurrerte, og vårt lag kom til semifinalen og endte på 3. plass sammenlagt. Fantastisk moro - vi gjentar det til neste år også. Juleforberedelser i kvinnegruppa gikk med til pepperkake- og lussekatte-baking som ble servert på den store juletrefesetne som var på Luciadagen. Noen av beeboerne hadde invitert med seg norske venner og store og små kom til festen. Anders vaktmester var selvfølgelig julenisse og delte ut pakker til de minste. Klovnen Silja til kom for å underholde, noe som var særdeles vellykket. Barna synes det var kjempegøy og de voksne lo og koste seg også. Etterpå ga klovnen ballonger i mange fasonger til barna og alle fikk julegodter og kaker. Informasjonsgruppa hadde forberedt julefeiringen med trening på norske julesanger og det ble servert grøt med smørøye og gløgg og saft. Altså en heilnorsk juletrefest.

21. desember hadde vi julegrøt på mottaket. Julegrøten er en trivelig tradisjon hvor vi inviterer nære samarbeidspartnere, og vi setter pris på at de setter av tid og blir med på denne uformelle sammenkomsten. I år kom helsesøster og lensmannen og en av beboerne som er spesielt flink til å være med og hjelpe Anders i det daglige i tillegg til oss på mottaket. Dette er en årviss juletradisjon med mandel i grøten og marsipangris til den heldige. I fjor var det Thor Arne som fikk mandelen og nytt av året ble at fjorårets mandel-vinner skal holde årets velkomsttale. Thor Arne ønsket behørig velkommen og vi rakk så vidt få i oss den første skjeen med grøt før Katrine meldte mandelfunn - så da vet vi hvem som skal ønske velkommen til neste år.

I romjula skal vi avgårde med barna på Onkels gård og se på dyra der og kanskje få ri litt, det blir moro. Det har vært et aktivt år med mange aktiviteter, og vi p�� Toten vil ønske alle en riktig god jul og et godt, nytt år.

 
 
Styreleder:
Morten Jørgensen
jorgensen@linkmottak.no
+ 47 95 94 09 95
73 18 61 00
61 16 24 60
70 00 96 90
45 96 89 73
69 89 90 40
47 93 84 00
47 87 60 60
48 84 93 00
Daglig leder:
Hallstein Saunes
hallstein@linkmottak.no
+ 47 48 89 85 48
LINK AS
Postboks 527
4665 Kristiansand

ORG.NR. 880 403 982
Følg oss
KONTAKT DRIFTSOPERATØR
Vi støtter
KONTAKT VÅRE MOTTAK