Påsken på Torshov tranisittmottak

Påsken på Torshov tranisittmottak

For mange er påske hyttetur og lange turer på fjellet med Kvikk Lunsj og appelsin i tursekken. For mange på mottak betyr påsken ytterligere ventetid. Ingen transfer, ingen intervju og ingen saksbehandling. Vi som jobber på mottak vet at dette er en frustrerende tid og prøver å skape litt ekstra aktiviteter. Her er glimt fra årets påske på Torshov:

Skjærtorsdag
Skjærtorsdag startet med aktiviteter på barnebasen sammen med barna og foreldrene. Aktiviteten var planlagt på forhånd, barna malte påskeegg mens foreldrene laget eggedosis. De ansatte hjalp barna å blåse egg, male og pynte eggene med glitter og fjær. Barna var svært fornøyd med eggedosisen.
På ettermiddagen organiserte de ansatte to turneringer. Biljardturnering og bord fotballturnering. Det var 10 personer som deltok på biljardturneringen og 8 personer som deltok på bordfotballen. Det ble delt ut premier, og stemningen var bra. På kvelden var det filmer for barn og voksne.

Langfredag
Dagen startet med kosestund på informasjonsrommet. Der fikk barna se på tegnefilm i en lun atmosfære. Etter tegnefilmen var det påskeeggjakt. På kvelden møttes 15 kvinner som bor på mottaket for å spille bingo. Damene var i god stemning og aktiviteten var preget av glede og latter.

Påskeaften
Dagen begynte med barnetimen på informasjonsrommet. Her fikk barna en rolig start på dagen med tegnefilm og frukt. Deretter gikk barna til barnebasen der vi hadde forberedt et lite verksted der barna skulle lage påskekyllinger. Mødrene laget vafler til barna. Aktiviteten var svært vellykket. Barna lagde mange fine påskedekorasjoner som de tok med seg for å pynte rommene de bor på. Mødrene hadde stekt så mange vafler at de valgte å organisere en liten kvinnefest. På kvelden samlet beboere seg for lørdagsdisko. Det var en fin atmosfære, og danset. Vi spilte musikk fra Afghanistan, Eritrea og amerikansk pop musikk. Det var gøy å se hvordan de forskjellige nasjonene tolket hverandres rytmer.

Første påskedag
Oppgjøret mellom Manchester City og Arsenal var en populær begivenhet blant våre beboere. Det var fullt hus på informasjonsrommet, og en lett blanding av supportere fra begge lag. Etter kampen var det kvinnenes tur å bestemme hva de ville bruke projektoren til. De valgte å se på film. Mens kvinnene så på film var bordfotball turneringen i full sving.

Andre påskedag
Muffinsbaking med foreldre og barn stod for tur. Resultatet var flere deilige, smakfulle muffins. Ikke bare smakte de godt, men barna sørget for at de var flotte å se på. Barna hadde vært svært kreative i pyntingen.

 
 
Styreleder:
Morten Jørgensen
jorgensen@linkmottak.no
+ 47 95 94 09 95
73 18 61 00
61 16 24 60
70 00 96 90
45 96 89 73
69 89 90 40
47 93 84 00
47 87 60 60
48 84 93 00
Daglig leder:
Hallstein Saunes
hallstein@linkmottak.no
+ 47 48 89 85 48
LINK AS
Postboks 527
4665 Kristiansand

ORG.NR. 880 403 982
Følg oss
KONTAKT DRIFTSOPERATØR
Vi støtter
KONTAKT VÅRE MOTTAK