Sanserom på Hol EMA mottak

Sanserom på Hol EMA mottak

Hol EMA mottak var i år så heldige å få tildelt en god slump ekstra aktivitetsmidler til bruk på aktiviteter og tiltak rettet mot beboerne. Ideene i personalgruppen var mange og gode og vi var opptatte av at ideene vi prioriterte skulle "treffe" flest mulig, og være til glede for beboerne i lang tid fremover.

En av ideene vi prioriterte å gjennomføre var å lage " det blå rommet", et sanserom i blått. Tanken bak dette rommet er at unge asylsøkere er en sammensatt gruppe med svært ulike behov både fysisk og psykisk, men felles er at de er unge og befinner seg i en uvanlig og ofte stressende livssituasjon. De aller fleste sliter i større eller mindre grad med usikre tanker rundt fremtiden, tap og sorg over familiemedlemmer de har mistet, og savn etter familie og venner de har måtte forlate. Vi opplever i personalgruppen ofte at beboerne sliter med hodepine, magesmerter og søvnløshet som følge av dette, og ønsket å lage et miljø i sanserommet som kunne være med på å fremme ro og avslapping. Den blå fargen i rommet kan bidra til dette. Blått er fargen for meditasjon, filosofi og visdom, den assosieres med ro og mak. Blått er beroligende og stimulerende.

I mottak bor beboerne ofte lenge og tett på hverandre, og det er lite rom for privatliv og ro. De fleste aktiviteter på mottak foregår i gruppe og innebærer fysisk aktivitet, noe som er både sunt og gøy, men det er også viktig å få nok "sunn" hvile og ro. I det "blå rommet" har man muligheten til å trekke seg tilbake og nyte stillhet eller god musikk i et avslappende miljø. Rommet inneholder blant annet en sakkosekk, sofa, massasjestol, musikkanlegg, varmepute til nakken og fotbad. Det skal kun benyttes av en beboer om gangen, slik at denne får ro og privatliv, musikken er klassisk. Dette er også et rom som vi aktivt skal oppfordre beboere (som et ledd i tiltaksplanen). med stress- og søvnproblemer til å bruke på kveldstid for å fremme søvnkvaliteten og gi nødvendig ro før leggetid. Rommet egner seg også ypperlig som samtalerom for bl.a hjelpeverger og for ansatte og beboere i en til en kontakt.

Beboerne hjalp til med forberedelser og maling av rommet Dde var med på mange av innkjøpene og var nysgjerrige på hva dette skulle bli. Etter at rommet ble ferdigstilt har mange benyttet seg av tilbudet, og mange har opplevd rommets beroligende effekt og fått seg en god times søvn eller avslapping.

 
 
Styreleder:
Morten Jørgensen
jorgensen@linkmottak.no
+ 47 95 94 09 95
73 18 61 00
61 16 24 60
70 00 96 90
45 96 89 73
69 89 90 40
47 93 84 00
47 87 60 60
48 84 93 00
Daglig leder:
Hallstein Saunes
hallstein@linkmottak.no
+ 47 48 89 85 48
LINK AS
Postboks 527
4665 Kristiansand

ORG.NR. 880 403 982
Følg oss
KONTAKT DRIFTSOPERATØR
Vi støtter
KONTAKT VÅRE MOTTAK