Sommer’n på Toten

Nok en sommer er på hell, og her på Toten har de første høsttegnene kommet noe tidligere enn ellers. Hva har vi brukt sommeren til?

Fotballgruppa, hvor om lag 20 menn trener to ganger i uka, er med i fotball-cupen "Tabellen" som startet på våren/forsommeren. De skulle spille 2 borte-kamper og 2 hjemmekamper. Tabellen er et samarbeid med Moelven idrettslag og 5 andre mottak, og den fortsetter utover høsten med ytterligere 4 kamper. Proffen cup har vi også deltatt i, sammen med 6 andre lag. Proffen cup er organisert av Norsk Folkehjelp og NISO v/ Petter Werni, tidligere Lillestrømspiller. Vårt lag

For barnas del startet vi med tilbud om deltakelse på Redningsselskapets sommerskole som ble avholdt på Kapp. I løpet av uka ble barna/ungdommen opplært i båtvett- og sjøliv på en gøyal måte. Absolutt nyttig lærdom for våre unge, og helt klart en fin måte for å komme enda tettere på lokalmiljøet når skolen er stengt.

Deretter ventet fotballskole, og også noen nye, unge deltakere fikk prøvd seg på fotballbanen med hell. Noen få dager senere reiste en liten guttegjeng ut til "Sprell levende barneleir på Skogstad" på Eina, hvor det var helgeleir for barn mellom 5 - 10 ��r.  Denne leiren er et samarbeid med søndagsskolen, og bestod av masse lek, moro, sporlek, hoppepute, festkveld, skattejakt og grønnsåpesklie.

I juni reiste kvinnegruppa til Stenberg gård. Dette er et stort friluftsmuseum som viser kulturlandskap, byggeskikk og sosiale forhold på Toten på 1800-tallet. Museet er bygd opp rundt amtmannsgarden Stenberg. Det sies at gården er hjemsøkt... Den ligger omgitt av en vakker park, åker og eng. Vi hadde en flott dag hvor vi gikk på uteområdet og snakket om Norge vs. hjem-land i forhold til det vi så. Avsluttet turen ved vannet Sillongen med kake-spising og dypping av tær i vannet - og uten å ha sette et eneste spøkelse :-)

Den tradisjonelle 3-dagers turen til Mesnalia flerkulturelle leir ble også i år avholdt, hvor "fjell, fellesskap og ferie" stod sentralt. Dette er en kristen leir hvor familier fra både mottak og utenfor kan delta på fjellklatring, kanoturer, fuglemerking, leke, dele sang og musikk, oppskrifter og god mat. Toten mottak har etter hvert en tradisjon for å sende familier som vil på leir dit.

En av de mest etterspurte aktiviteten veldig mange av både barn og foreldre ønsker seg hvert år, er turen til Hunderfossen familiepark. Det er et eldorado for barna hvor aktivitetsnivået er temmelig høyt, og hvor bussturen hjem til gjengjeld er preget av sovende barn og glade foreldre. Vi reiste dit med full buss i juli. Herlig å se barn og voksne utfolde seg!

Innimellom alt dette har vi spikret, møblert og forsøkt å klargjøre best mulig ut fra våre ressurser til det nye informasjonsrommet/barnebasen. Vi har fått et fint, lyst og barnevennlig rom nede i 1. etg i kontorbygget hvor mye lærdom og mange aktiviteter vil finne sted utover høsten. Ellers har det gått sin faste gang med ankomster, avreiser, sykkelreparasjoner, sikkerhetssjekker i boliger osv. Som en liten avslutning på sommeren tar vi oss en ettermiddag til Toten Badeland før høsten tar overhånd. Vi har tidligere god erfaring med at badeland er populært for både familier og enslige.  

 
 
Styreleder:
Morten Jørgensen
jorgensen@linkmottak.no
+ 47 95 94 09 95
73 18 61 00
61 16 24 60
70 00 96 90
45 96 89 73
69 89 90 40
47 93 84 00
47 87 60 60
48 84 93 00
Daglig leder:
Hallstein Saunes
hallstein@linkmottak.no
+ 47 48 89 85 48
LINK AS
Postboks 527
4665 Kristiansand

ORG.NR. 880 403 982
Følg oss
KONTAKT DRIFTSOPERATØR
Vi støtter
KONTAKT VÅRE MOTTAK