SOMMERFERIE PÅ KONGSHAUGEN 2016

SOMMERFERIE PÅ KONGSHAUGEN 2016

Vi kunne lukte all den gode maten i korridorene på morgenen. Eidfeiringen ble i år arrangert i Oslo. Mange ungdommer koste seg med, mat, dans og underholdning før vi satte kursen hjem til Hallingdal etter en vellykket feiring. Det ble også skapt en del nye bekjentskap gjennom våre ungdommer og andre mottak som deltok i feiringen.

LINK har i sommer arrangert sommerleir for våre ungdommer både på Starum og Mysebu. Dette var noe ungdommene satte umåtelig stor pris på. Det hjelper både på kropp og sinn å komme seg litt bort fra hverdagen som innebærer; venting, tanker og følelser om fremtiden enten i Norge eller i hjemlandet. Mange av ungdommene hadde mye å fortelle da de kom hjem, både fornøyelsesparker og aktivitetene var en innertier for de aller fleste!

Vi har også vært på overnattingstur til Lykkja sammen med Hemsedal EMA. Der syv av guttene fikk delta. Fotball og bading var de mest givende aktivitetene på denne turen. Guttene storkoste seg rundt bålet om kvelden med musikk, latter og ikke minst mye te. Det ble skapt mange nye vennskap rundt bålet denne kvelden. Konklusjon = en natt vi senest kommer til å glemme.

blogg lykkja2


                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

blogg hivjufossen4                                                                                                                                                                                                          
   Spreke som ungdommene våre er tok de en dagstur opp til Hivjufossen, der de fikk se de mektige vannmassene buldre nedover fjellsidene. 
   Mange ble imponert over den flotte fossen og naturen vi har rundt oss i nærområdet, og jammen ble ikke den spreke mottakslederen vår også
   med på tur denne dagen. Det ble en del småpausen oppover fjellsiden både for å ta en pust i bakken og sist men ikke minst en selfie.

  blogg hivjufossenI sommer har ti av våre ungdommer deltatt i prosjektet «Ein hage for alle» ved Nerols økologiske andelshage. Hvor de har hatt deltatt to ganger i uken og som vil fortsette utover høsten, det vil si 150 timer i løpet av sesongen. De har lært alt ifra såing, luking, vanning, stell av de ulike plantene, urtene og grønnsakene. Dette er et svært vellykket prosjekt, selv om dørstokkmila kan til dels være lang – da spesielt på regnværsdager. Ellers har dette vært en positiv opplevelse for alle deltakerne. Nå står innhøstingen for tur og ungdommene gleder seg over å ta med seg både poteter og grønnsaker hjem på Kongshaugen. De kommer hjem med store smil om munnen, så det er tydelig at dette er noe de gleder seg over og kan ta med seg videre i fremtiden. Jentene og guttene hadde også hver sin overnattingstur med de opplæringsansvarlige i andelshagen. Turen gikk til Halletjødn hvor soveposene måtte tas i bruk og teltet måtte settes opp, steg for steg. Ungdommene var ute i båt, satte ut garn, fisket og tilberedet mat på bålet. Det ble derfor mange nye erfaringer for ungdommene og det å gå på tur og bruke naturen ga mersmak for den enkelte.

blogg halletj%c3%b8dn1   blogg halletj%c3%b8dn2

blogg 1 halletj%c3%b8dn   blogg halletj%c3%b8dn3


Nå har vi nevnt mange av aktivitetene og utfluktene ungdommene har vært delaktig i, og vi vil takke lokale ildsjeler og samarbeidspartnere for at ungdommene våre har hatt en fin og minnerik sommer. Nå står nytt skoleår for tur, noe som mange har ventet på svært lenge. For sommeren har vært lang for de fleste da det ikke alltid har vært arrangert aktiviteter i regi av mottaket, men ungdommene har vært flinke til å ta initiativ til aktiviteter selv også. Nå er første skoledag her og de aller fleste spratt opp av sengen før kl. 07:00. Blide og fornøyde med skolesekken på, reiste de av gårde og niste hadde de ‘å !

 

 
 
Styreleder:
Morten Jørgensen
jorgensen@linkmottak.no
+ 47 95 94 09 95
73 18 61 00
61 16 24 60
70 00 96 90
45 96 89 73
69 89 90 40
47 93 84 00
47 87 60 60
48 84 93 00
Daglig leder:
Hallstein Saunes
hallstein@linkmottak.no
+ 47 48 89 85 48
LINK AS
Postboks 527
4665 Kristiansand

ORG.NR. 880 403 982
Følg oss
KONTAKT DRIFTSOPERATØR
Vi støtter
KONTAKT VÅRE MOTTAK