Superhelter på Hareid

Superhelter på Hareid

Superhelter, dette tenkte jeg da barnevernslederen i det interkommunale barnevernet her gjentatte ganger måtte kommentere; «Dere jobber i en ekstrembransje». Da hun sa dette for femtende gang kunne jeg legge til at det også er uten risikotillegg. Jeg vet ikke om hun tok det som spøk eller alvor, men ekstrembransje ble igjen - og gjentatte ganger nevnt.

Ungdommer har vært på paragliding, hytte- og skiturer, svømmebasseng, Atlanterhavsparken, etc, etc. Samtidig er flere av ungdommene aktive i lokale fotballag i lokalsamfunnet der de også spiller kamper. Det gjør noe med en gutt, når drakten kommer på og lagkamerater gleder seg over scoringen.

Vi har også kommet godt i gang med 3H, et opplegg vi har laget for å skape meningsfulle aktiviteter i hverdagen. Som de fleste sikkert har erfaring med, så er det noe i dag med ungdommer og manglende motivasjon til å gå på skolen. Her har vi verksted, veving- på to gigant vev-stoler, engels/pc opplæring og matteundervisning. Vi er heldig som har så mye kompetanse i personalgruppen.

Ungdommer har også fått et godt kjennskap til politi og ambulanse. Det har vært leteaksjon sammen med hundepatruljer, og noen av guttene ser at en stor hund ikke nødvendigvis er farlig. De har også opplevd at «sjefen» har fått politibilen etter seg- med blålys, og blitt stoppet. At jeg ble stoppet fordi de hadde vært på oppdrag for å kjøpe cola til meg hadde de ikke helt sett for seg. Forhistorien til denne opplevelsen, om den litt utenomdetvanlige natten er lang, men innholdsrik.

Mens jeg sitter med nesen i datamaskinen har to ansatte vasket klær, ryddet inne og ute, tatt seg av ungdommer, stekt vafler, montert vev- stoler, hatt verksted, plantet frø, hengt opp gardiner, kjørt ungdom til lege og psykolog, byttet om på innredninger, hengt opp hyller, tatt seg av de som ikke har det spesielt bra akkurat nå, tatt imot og gitt service til besøkende og frivillige, gjort kartlegginger, handlet mat, spist lunsj, kastet seg inn i noen faglige samtaler her og der, mm!! Derfor mener jeg ansatte er superhelter. Så når jeg spaserer fra kontoret til bilen, så har mottaket fått seg en real make over. Neste pulje på jobb overtar stafettpinnen og fullfører like stilfullt som dagvakt har gjort tidligere.

Ingen dager er lik, og hva som skjer i dag er det ingen som kan forutse, og det er kanskje likegreit. Like uforutsigbart er det- å forestille seg hva som kan ha skjedd fra en forlot jobben i går, til en kommer igjen i dag. «Hæ?? Er alle ungdommer på skolen i dag?» «Er alle syke i dag?» «To tilfeller med ambulanse, sa du?» «Paragliding- i dag?!??»

Og sånn går dagene, og ansatte er superhelter - hver dag.

superhelter2   superhelter3

superhelter4   superhelter5

 
 
Styreleder:
Morten Jørgensen
jorgensen@linkmottak.no
+ 47 95 94 09 95
73 18 61 00
61 16 24 60
70 00 96 90
45 96 89 73
69 89 90 40
47 93 84 00
47 87 60 60
48 84 93 00
Daglig leder:
Hallstein Saunes
hallstein@linkmottak.no
+ 47 48 89 85 48
LINK AS
Postboks 527
4665 Kristiansand

ORG.NR. 880 403 982
Følg oss
KONTAKT DRIFTSOPERATØR
Vi støtter
KONTAKT VÅRE MOTTAK