Ungdom på overnattings-tur til Beitostølen

Ungdom på overnattings-tur til Beitostølen

Tur ble bestemt i personalgruppa på mottaket, og hytte med mulighet for avbestilling ble leid. Vi kalte inn ungdommene til et møte på  mottaket, og vi gikk gjennom turregler og arbeidsoppgaver ble fordelt i forkant med hjelp av oss voksne. Før avreise reiste vi rundt og sjekket turklær for ekte fjellvær, og fikk samlet inn det som manglet.

Mandag og avreise.
Destinasjon Beitostølen og Knuts hyttegrend. På tur oppover ble det stopp for å kjøpe is i strålende vær, og videre langs veien ble vi bedt inn på våre tidligere beboeres nye kro (”Mummidalen veikro”). Vi stoppet og spiste medbrakt niste i sola, og så på det høye fjellet i det fjerne som vi neste dag skulle bestige under ”ekspedisjon Bitihorn”. Vel fremme på hytta kom det jubelrop. Guttene var veldig fornøyd, og vi kunne ikke fått bedre hytte. De fant sin plass på et av rommene, for noe av det viktigste var at guttegjengen fikk sove sammen på tur. Det ble glede og ”give me five”. Vi tok en kjapp tur på Valdresflya etter guttenes ønske. Det ligner visst på Tyrkia, og var det nest fineste stedet som var sett. Det ble posert og knipset bilder.

Matvarene ble handlet på Kiwi, og det var teamwork til det fulle. En time senere befant guttene seg i svømmebassenget på Radisson SAS og fikk nesten hele bassenget for seg selv. Tilbake i hytta tok alle sitt ansvar, og løk ble hakket, spagetti kokt og kjøttdeig stekt. Eldstegutt lærte seg å tenne opp i peisen, og minstegutt plugget dvd-spilleren til tv’en. Telys ble tent og det elektriske slukket. En kjempekveld med film, filosofiske samtaler og latter.

Tirsdag morgen og ”ekspedisjon Bitihorn”.
Felles frokost og nistesmøring. Kakao i termos, og saft på flaska. Superundertøy, jakker, vinterbukser, fjellsko, luer og votter lå spredd overalt. ”20 minutter til avreise” roper Bente og jeg fra stua. Pysjtilstanden går med tid over til fullt påkledde og klare ungdom. Seks timer senere har vi vært på ”den beste turen noensinne”. Hvitkledde fjelltopper, blikkstille vann, god temperatur og mange stopp. Vi har stått på toppen av Bitihorn (1607 moh) med en stigning på 550 høydemeter. En enkel tur for noen, en tung og lang ferd for andre. Vi har fått spørsmål om dette er ekte norsk kultur, og om dette er Norges fineste sted. Vi har kost oss i finværet hele dagen og blitt enda bedre kjent.

Fem daffe kropper fikk i tur og orden dusjet og slengt seg ned på sofaen. Middagen ble fortært og dagenes store samtaletema skulle ses på youtube; ”The boy who lived before”. En dokumentar om en gutt som hevdes å ha levd tidligere. Mange store øyne fulgte spent med, og tok sine egne standpunkt til hva de trodde om filmen og temaet. Da det ble mørkt tok vi med oss himmellyktene og tente opp for hele hyttenabolaget. Brannsjefen i nabohytta fortalte oss at det var helt trygt, og vi fulgte lysende lykter på stjerneklar himmel til de var langt utenfor synsevnen.

Onsdag morgen og avreisedag
Vemodig, men sant. Selv om noen fine dager var over hadde vi fortsatt litt igjen å gjøre. Det ble pakket, ryddet, støvsugd og vasket. Hyttenøkkelen ble levert, og fronten på bilen pekte i retning aktivitetsparken på Beitostølen. På vei tilbake til Toten stoppet vi for å se noen 6000 år gamle runer, hvor vi rakk litt fiske og grilling (av pølser, ikke fisk dessverre). Resten av turen lå det tre stykker og sov i baksetet, og det tror jeg nok var godt, ryktene sier at det var hvisking på rommet frem til 4 på natta. En kjempefin tur ble det.

h%c3%b8sttur ungdom2   h%c3%b8sttur ungdom4

h%c3%b8sttur ungdom5   h%c3%b8sttur ungdom6

h%c3%b8sttur ungdom7   h%c3%b8sttur ungdom8
 

 
 
Styreleder:
Morten Jørgensen
jorgensen@linkmottak.no
+ 47 95 94 09 95
73 18 61 00
61 16 24 60
70 00 96 90
45 96 89 73
69 89 90 40
47 93 84 00
47 87 60 60
48 84 93 00
Daglig leder:
Hallstein Saunes
hallstein@linkmottak.no
+ 47 48 89 85 48
LINK AS
Postboks 527
4665 Kristiansand

ORG.NR. 880 403 982
Følg oss
KONTAKT DRIFTSOPERATØR
Vi støtter
KONTAKT VÅRE MOTTAK