Ungdom på overnattings-tur til Hemsedal

Ungdom på overnattings-tur til Hemsedal

guttetur2   guttetur3

I mitt stille sinn tenkte jeg at det måtte bety lykke – noe det et par dager senere viste seg å bli sant for en av familiene som var med! 

Vi ankom Hemsedal og Tinden apartments på formiddagen, etter både matpause og ispause på vei opp. Det ble gutterom og guttebad med badstue, stas.  

Etter landing i leiligheten pakket vi med sekkene og la ut på tur. Vi besøkte Rjukandefossen, hvor det også var en skummel hengebru. Med akrofobi i bagasjen ble det utfordring på høyt nivå, bokstavelig talt. Alle gjennomførte sin utfordring og skalv stolt av gårde med bøyde knær over brua. Tøffinger!

Videre bar ferden opp til Ulsåkstølen hvor vi gikk en tur, før Helsingvatn og fiskestengene ropte på oss. Vi igjen ropte på Ørreten… eller hva som helst med fiskeform, uten lykke. Det var fiskestenger og knuter på snørene, og litt liten tålmodighet for hva fisking innebar akkurat da blodsukkeret var litt lavt. Men hva gjør vel det når grillen ventet på oss med sishkebab for sultne sjeler!? Etter et godt måltid, litt softball og også noe klatring i treet etter softballen, ropte kvelden oss tilbake til hytta.

Kveldskos med potetgull og sofa, hundekos, dansing og trøtte øyne gav en gjeng som tidlig ble stille inne fra rommet sitt.

Søndag morgen ringte klokka 7 for førstemann, tidlig morgen, men klar for en spennende dag! Felles frokost på kjøkkenet og en kjempeflink gjeng som stod på med bæring av bagasje, rydding, støvsuging og vask!

Ankomst av Klatreparken høyt og lavt i Hallingdal etter en times bilkjøring. Her ventet mer enn 50 apparater på stolper og trær i den største klatreparken nord for Oslo! Før ungdommene fikk sette i gang på egenhånd fikk de opplæring i et obligatorisk sikkerhetskurs med instruktør. Deretter bar det i gang i nye høyder! Adrenalin som pumpet i kroppen etter tøffe utfordringer, zipline fra tretoppene som gav følelsen av å fly og ivrige ungdommer som på ny og på ny satte i gang med neste løype.

Timene gikk fort, og etter hvert måtte vi stille GPS’en på destinasjon Toten. En stopp langs vannet med grilling og lufting måtte vi selvsagt ha før Oppland viste seg. Ikke minst måtte siste rest av lommepengene gå til is. Hjemme søndags kveld. Takk for en fin tur! Nok en gang må jeg få påpeke hvilken fin gjeng vi fikk ha med på tur. Det er virkelig ingen sak med positive, blide og hjelpsomme ungdommer!

Ikke minst må de små firbeinte hårete jentene få si takk for masse pelskos, oppmerksomhet og omsorg.

 
 
Styreleder:
Morten Jørgensen
jorgensen@linkmottak.no
+ 47 95 94 09 95
73 18 61 00
61 16 24 60
70 00 96 90
45 96 89 73
69 89 90 40
47 93 84 00
47 87 60 60
48 84 93 00
Daglig leder:
Hallstein Saunes
hallstein@linkmottak.no
+ 47 48 89 85 48
LINK AS
Postboks 527
4665 Kristiansand

ORG.NR. 880 403 982
Følg oss
KONTAKT DRIFTSOPERATØR
Vi støtter
KONTAKT VÅRE MOTTAK