VELLYKKET SOMMERLEIR PÅ MYSEBU

VELLYKKET SOMMERLEIR PÅ MYSEBU

konkurranse i bruskassestabling   rebussl%c3%b8p
Tanken bak å arrangere sommerleir er at alle fortjener en hyggelig sommeropplevelse og en tid da hverdagen er litt annerledes enn resten av året. For mange av ungdommene som søkte asyl i Norge høsten 2015 er ventetiden lang for å få saken behandlet. Tiden går ekstra sakte om sommeren da skoletilbudet tar ferie. Det er godt for alle mennesker uansett livssituasjon å få et avbrekk fra hverdagen og nyte en «sommerferie».

Mange av de enslige mindreårige leirdeltakerne har bodd på Mysebu tidligere, så det var spesielt for dem å komme tilbake og møte ansatte som de ble kjent med fra tidligere opphold. Vi fikk inntrykk av at alle hadde gode minner fra den korte perioden de bodde på mottaket i ankomstfasen, før de flyttet videre til de mottakene de bor nå.

Tre gutter som vi fikk et ekstra godt forhold til mens de tidligere bodde på Mysebu, ble spurt om å komme og være aktivitetsledere under hele sommerleiren. Guttene kom til Mysebu noen dager før første leiren startet, og var med på forberedelser og planlegging. Guttene tok ansvar og veiledet sommerleirdeltakerne under oppholdet. Det var så flott å se hvor mye de trivdes i lederrollen. Tusen takk til Abel, Hamid og Najib for god innsats som «aktivitetsledere»!

aktivitetsledere

Bussen med sommerleirdeltakere ankom mandag ettermiddag. Alle deltok på velkomst- og informasjonsmøte. Det var pizza til middag og bli-kjent-leker utover kvelden. Tirsdag startet med hinderløype, rebusløp og «Mysebu-maraton». «Mysebu-maraton» er en 4 km lang løype som vi har laget i mottakets nærområde. Da startskuddet gikk startet de fleste i en fart som tilsa at distansen var 100 meter sprint, men farten avtok raskt. Vinnerne var de som disponerte kreftene best over hele distansen.

vinner av mini mysebu maraton

Gjennom talentshowet «Mysebu Got Talent» fikk mange vist frem flotte sang- og dansetalenter. Et dommerpanel kåret en vinner. Sommerleirdeltakerne var flinke til å støtte hverandre på tvers av språk og etnisitet. Dette var gjennomgående for alle ukene. De er utrolig flotte ungdommer :)

talentshow - mysebu got talent

Neste dag var det fotball- og volleyballcup, men også en del cricketspill. Disko med mye dans og bingo på kvelden med godsaker til premie. Men sommerleirens høydepunkt for alle var uten tvil tur til Tusenfryd! Spinspider, Thundercoaster, Spaceshot og de andre attraksjonene ble tatt gang etter gang, iblandet fryd, latter og nervøsitet.

img 0362 (720x719)

ukens h%c3%b8yepunkt  tur til tusenfrydAlle tre ukene bar preg av god stemning og mye energi. Jeg kan snakke for alle på Mysebu når jeg sier at vi er takknemlig for å være med på å arrangere en leir for slike flotte ungdommer. Å se smilene deres, ha de gode samtalene og se hvor langt de har kommet har vært en glede! Det blir veldig stille og rolig på Mysebu neste uke. Vi kommer til å savne sommerleirdeltakerne.

 

 
 
Styreleder:
Morten Jørgensen
jorgensen@linkmottak.no
+ 47 95 94 09 95
73 18 61 00
61 16 24 60
70 00 96 90
45 96 89 73
69 89 90 40
47 93 84 00
47 87 60 60
48 84 93 00
Daglig leder:
Hallstein Saunes
hallstein@linkmottak.no
+ 47 48 89 85 48
LINK AS
Postboks 527
4665 Kristiansand

ORG.NR. 880 403 982
Følg oss
KONTAKT DRIFTSOPERATØR
Vi støtter
KONTAKT VÅRE MOTTAK